logo vervacork, vloeren en wanden
8:00 – 17:00

Maandag - vrijdag

Bel ons

+32 (0)495 34 01 49

Parketvloeren

PARKET

wat is een parketvloer?

Parketvloer, afgeleid van het Franse woord ‘parqueterie’, dateert al uit de 16e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt als een alternatief voor marmeren vloeren in Franse paleizen. Het is een type vloer dat bestaat uit stukken hout die in een decoratief patroon zijn gelegd. Traditioneel was het handwerk, maar moderne technieken hebben het toegankelijker gemaakt zonder in te leveren op kwaliteit en uitstraling.

Parket wordt vaak geprezen om zijn visuele aantrekkingskracht; de verschillende houtsoorten en legpatronen, zoals visgraat, chevron en mandweefsel, kunnen elk een andere sfeer en stijl creëren. De keuze van het hout beïnvloedt niet alleen het uiterlijk, maar ook de duurzaamheid en de prijs van de vloer.

Voordelen van Parketvloeren

De voordelen van parket zijn divers. De duurzaamheid is een opvallende factor; een goed onderhouden parketvloer kan tientallen jaren meegaan. Bovendien kan parket verschillende keren worden geschuurd en opnieuw afgewerkt, wat het een nieuwe look geeft en de levensduur verlengt. Parketvloeren kunnen ook de waarde van uw onroerend goed verhogen door hun tijdloze aantrekkingskracht en luxe uitstraling.

Soorten Parketvloeren

Er zijn verschillende soorten parketvloeren beschikbaar, afhankelijk van uw behoeften en budget. Massief parket bestaat uit stukken massief hout, terwijl gefineerd parket een dunne laag hoogwaardig hout over een kern van goedkoper materiaal heeft. Lamelparket, een meer kosteneffectieve optie, bestaat uit meerdere lagen met een top van echt hout.

Voordelen van Kurkvloeren

Kurkvloeren bieden een reeks aan voordelen die ze onderscheiden van andere vloeropties. Hun natuurlijke veerkracht zorgt voor een uitzonderlijk comfort onder de voet, terwijl de inherente eigenschappen van kurk zorgen voor uitstekende geluidsisolatie. Dit maakt kurkvloeren ideaal voor appartementen, studieruimtes, en slaapkamers, waar stilte en comfort prioriteit hebben.

Een ander significant voordeel is de weerstand tegen schimmel, meeldauw, en ongedierte, dankzij de natuurlijke antimicrobiële eigenschappen van kurk. Dit maakt kurkvloeren een gezonde keuze voor elk huis, vooral voor mensen met allergieën. Bovendien is het onderhoud van kurkvloeren eenvoudig; regelmatig vegen en af en toe dweilen met een milde reinigingsoplossing volstaat om ze er jarenlang mooi uit te laten zien.

parketvloeren

Installatie van parketvloeren

De installatie van parketvloeren is een precisieproces waarbij elk stuk zorgvuldig wordt geplaatst en bevestigd. De keuze tussen zwevende plaatsing en verlijming kan afhangen van de specifieke omstandigheden van uw ruimte en de gekozen parketsoort.

Onderhoud en verzorging

Parketvloeren vereisen regelmatig onderhoud om hun glans en levensduur te behouden. Dit omvat stofzuigen, dweilen met een geschikt reinigingsmiddel, en periodiek polijsten. Het is ook belangrijk om directe zonlichtexpositie en waterophoping te vermijden.

parktvloeren

zONDER VERPLICHTINGEN

Profiteer van onze gratis consultatiedienst en zet de eerste stap naar de realisatie van uw project. Wij staan klaar om u te voorzien van op maat gemaakt advies dat uw visie tot leven brengt, met de garantie van kwaliteit en duurzaamheid. Vul nu het formulier in en laat ons u helpen om de perfecte oplossing voor uw woning te vinden.