logo vervacork, vloeren en wanden
8:00 – 17:00

Maandag - vrijdag

Bel ons

+32 (0)495 34 01 49

PVC Vloeroplossingen

PVC VLOEREN

Wat is een pVC vloer?

PVC (polyvinylchloride) vloeren, ook bekend als vinyl vloeren, is een kunststof product dat steeds populairder wordt in de wereld van vloerbedekkingen. Deze vloeren zijn gemaakt van verschillende lagen PVC en andere materialen, die samengeperst worden om een sterke en duurzame vloerbedekking te vormen. De bovenste laag is vaak een fotorealistische print die elke gewenste look kan nabootsen, zoals hout, steen of keramische tegels, afgesloten met een transparante slijtlaag die bescherming biedt tegen dagelijkse slijtage.

Er zijn verschillende types PVC vloeren beschikbaar, waaronder Luxury Vinyl Tiles (LVT) en vinylplanken, die beide de esthetische aantrekkelijkheid van natuurlijke materialen combineren met de praktische voordelen van PVC. Ze zijn flexibel, bestendig tegen vocht en temperatuurschommelingen, en kunnen in bijna elke ruimte van een huis of commercieel gebouw worden geïnstalleerd.

pvc vloeren

Toepassingen van PVC Vloeren

Dankzij hun waterbestendigheid en duurzaamheid zijn PVC vloeren een ideale keuze voor een breed scala aan toepassingen. In huizen kunnen ze de uitstraling van een ruimte volledig veranderen, of het nu gaat om een levendige speelkamer voor kinderen, een stijlvolle woonkamer, of een praktische keuken. In commerciële ruimtes, zoals winkels, kantoren, en restaurants, bieden PVC vloeren een aantrekkelijke, duurzame en gemakkelijk te onderhouden oplossing die kan opstaan tegen veel verkeer.

Trends in PVC Vloeren

De PVC vloerindustrie blijft innoveren, met trends die zich richten op zowel esthetische als praktische verbeteringen. Digitale printtechnologie heeft bijvoorbeeld de deur geopend naar een nog breder scala aan ontwerpen, waaronder patronen die natuurlijke materialen met verbazingwekkende precisie imiteren.

Daarnaast maken technologische vooruitgangen het mogelijk om PVC vloeren nog duurzamer en functioneler te maken. Innovaties in de samenstelling van de vloeren hebben geleid tot betere kwaliteit van de lucht binnenshuis en vermindering van schadelijke emissies. Ook zijn er nu waterdichte opties beschikbaar, waardoor PVC vloeren geschikt zijn voor elke ruimte in een gebouw, inclusief die welke voorheen als risicovol voor traditioneel vinyl werden beschouwd.

Voordelen van PVC Vloeren

PVC vloeren staan bekend om hun talrijke voordelen die ze tot een uitstekende keuze voor bijna elke vloerbehoefte maken:

  • Duurzaamheid: Ze zijn ontworpen om zware voetgangersbelasting te weerstaan en zullen niet snel barsten of breken onder druk.
  • Waterbestendigheid: Anders dan traditionele houten vloeren, zijn PVC vloeren waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in keukens, badkamers en kelders.
  • Veelzijdigheid in ontwerp: PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, met texturen en patronen die moeilijk van echt te onderscheiden zijn.
  • Comfort: De vloeren bieden een zekere demping en staan bekend om hun zachte gevoel onder de voeten, wat ze comfortabel maakt om op te lopen.

Installatie van PVC Vloeren

De installatie van PVC vloeren kan variëren afhankelijk van het type product. Sommige opties komen met een zelfklevende achterkant voor gemakkelijke plaatsing, terwijl anderen gebruikmaken van een klik-systeem dat vergelijkbaar is met dat van laminaatvloeren. Hoewel veel PVC vloeropties vriendelijk zijn voor doe-het-zelvers, kan voor sommige installaties, vooral in grote of complexe ruimtes, professionele hulp wenselijk zijn om ervoor te zorgen dat de vloer correct en efficiënt wordt gelegd.

PVC VLOEREN

zONDER VERPLICHTINGEN

Profiteer van onze gratis consultatiedienst en zet de eerste stap naar de realisatie van uw project. Wij staan klaar om u te voorzien van op maat gemaakt advies dat uw visie tot leven brengt, met de garantie van kwaliteit en duurzaamheid. Vul nu het formulier in en laat ons u helpen om de perfecte oplossing voor uw woning te vinden.